Länk till Facebook
Länk till Instagram

Hageby hus

Vi är en fritidsgård som ligger i hjärtat av Hageby, ca tio minuter utanför Norrköpings stadskärna. Rakt över gatan ligger Mirum Galleria och i anslutning till fritidsgården ligger skolan Söderporten. Vi är sju fritidsledare som jobbar på Hageby Hus.

Friskvård/hälsa med dans, musik och idrott är stort. Vi har en aula med scen, dans och musikutrustning med högtalare. Inne på fritidsgården finns en arena – ett stort aktivitetsrum! Dansgruppen Secrecy startade på Hageby Hus 2016 och har dansat tillsammans på fritidsgården sedan dess! Vi främjar ungdomarnas hälsa och utveckling genom att fokusera på positiva sidor och deras drivkraft. Att skapa lust och möjlighet att förändra är grundstenen i verksamheten. Fritidsgårdens verksamhet bygger på delaktighet. Vi har flera grupper med barn och ungdomar som lär sig att själva arrangera event och aktiviteter, med hjälp från oss fritidsledare. Arrangörsgrupp för årskurs 6, "One in a milli" en ungdomsgrupp som jobbar för att driva event i och utanför området som ungdomar själva önskar och en arrangemangsgrupp som driver aktiviteter på fritidsgården för tonåringar.

För tonåringar använder vi sociala medier för att göra besökarna delaktiga i verksamheten – om du är tonåring vill vi gärna ha dina tankar och idéer, skriv till oss på Instagram eller Facebook!